*
* *
Аз може да съм малка клечка от кибрит –
безпомощна. И слабичко да светя.
Ала на факел се превръщам скрит,
щом само за огниво се досетя.
И пламва туй, което аз съм доближила.
Голям пожар разгаря се, гори.
И трудно е в света да се намери сила,
която може да го угаси.
Вили Димитрова
© Вили Димитрова All rights reserved.