Едно вдишване, една усмивка,
... сладък парфюм.
Чай и бисквитки, шарена покривка...
Отварям гардероба... на майка ми извехтял костюм...
Стари снимки в кутия на тавана...
Усмивка, сълза... усмивка, сълза...
Гледам телевизия на дивана,
слагам дърво в печката... ммм, приятна топлина...
Страница след страница; пожълтяла след избеляла
разгръщам в стария ми дневник,
любовни думи за него - дъх на тъга остаряла...
Паля плодова свещ в медния свещник...
Едно вдишване, една усмивка,
... сладък мирис в стаята,
вземам си най-топлата завивка,
... изгасям лампата.
© Сара All rights reserved.