Емигранти
Поглед устремен, замислен.
Шанс обещаващ, непредвиден.
Сърцето на две се раздира,
тупти и утеха не намира.
Струва ли си всичко това?
"Тук" и "там" се сменят, ей така.
За хляба, по чужди домове са,
но вечер, мислено, в своя дом са.
Чужденци, по неволя, са в чужбина,
но такива стават и в своята родина.
Емигранти, виртуална нация ли е това?
И каде ли да оставят те следа?
© Карина Кралева All rights reserved.