Два молива,
с гумички на края,
върху бялата
хартия си играят.
Единият прави права,
другият веднага
я изкривява.
Две деца с ръчички малки
върху блока рисуват.
Едното - страхливо зайче,
другото му добавя другарче -
Шаро.
Две сърца със страстна любов
по пързалка житейска се плъзгат.
Едното вещае любов,
другото - просто си тръгва.
На два полюса различни -
ръка за ръка -
доброто и злото скитат по света.
© Василка Ябанджиева All rights reserved.
да се спре и да поразмисли. Напредваш и все повече ми допадат
стиховете ти. Браво, Васе!
Поздрав и хубава вечер!