Четиристишия
- 1 -
Отвън прозореца лежи снега ,
прегърнал нежно тъмнината ,
а между нас, макар един до друг,
лежи и стене тишината.
- 2 -
Дъжд, проклятие и благодат,
омраза и любов в едно събрани.
Непостоянен, като целия ни свят
и постоянен, като мисли нежелани .
- 3 -
Асфалтът отразява топлината ,
пречупва я и я усилва .
Отгоре слънцето е като чук ,
асфалтът долу - като наковалня .
© Иван Симеонов All rights reserved.