Свидетели звездите бяха
на кражбата ми, станала тогава,
но някой чул ли е до днес,
че мойта тайна те са споделили?
Мълчаха си и си мълчат звездите...
На глас висок аз сам признавам,
че твоето сърце откраднах...
В крадец превърнах се! Не съжалявам –
така красив, така щастлив бе онзи миг...
Намигат закачливо днес звездите...
Живодар Душков
© Живодар Душков All rights reserved.