ЛЮБОВ
песъчинка
в окото ти
в окото ти
песъчинка
в нейната трапчинка
под сянката
на промеждутъка
от вчера и днес
на дъното
се къпя
ОМРАЗА
лявото око
следи дясното
дясната ръка
удря лявата
левият крак
спъва десния
РЕВНОСТ
в подножието
на равнобедреният ти
триъгълник
кацна гларус
ще го пропъдя
ИЗНЕВЯРА
в утринта
мисълта
за теб
скатах
зад слънцето
на сянка
и в безоблачния ден
втурнах се
да търся
другата възможност
с чувство за вина
една
сълзица
малка
БЕЗРАЗЛИЧИЕ
пресечната
точка
на погледите ни
се премести
в коша
за боклук
© Николай Нанков All rights reserved.