5 летни тристишия
1.
Днес морето е мъж –
по брега бяла пяна.
Както при бръснене.
2.
Вълна вълна достига...
Не с буря в планина шума сравнявам,
а с грохот от експрес...
3.
Птици с крачета нощем плетат
мрежа по пясъка.
Денем в нея хората влизат.
4.
Стъпка лека на морския бряг –
дали тя е от нежно момиче
или е пясъкът здраво споен.
5.
Замък от пясък децата изграждат,
а пък морето с щурм го превзема.
Те, упорити, почват отново.
Живодар ДУШКОВ
© Живодар Душков All rights reserved.