Любовта...
Все за нея пишем,
мислим и страдаме.
Молим се да я срещнем.
Мечтаем, сънуваме и се надяваме.
Любовта...
Тя осмисля живота.
Тя го и продължава.
Тя пропъжда завинаги злото.
И е единствената, която го побеждава.
Любовта...
Трябва да бъде видима,
да разруши всички митове и легенди,
че е истинска само на книга,
в детски приказки,
филми и песни.
Любовта...
В този свят на обиди,
на лъжи и власт непотребна
любовта е небесна сила
от Бога пратена и вълшебна.
* * *
Любовта...
Тя винаги побеждава...
И ни кара да правим дори това,
което не искаме...
Тя носи болка, но и наслада.
И променя съдбата ни,
против нас самите...
Любовта...
Тя лекува душевните рани
със мехлема на времето,
наречен забрава.
Любовта не признава забрани,
правила, поведение.
И окови не слага.
Любовта...
Тя е огън, който изгаря
всички мостове за бягство
от нея самата...
Тя е непресъхваща вяра,
че не си сам в
затвора на самотата...
Любовта...
Тя е скъпоценност,
която не ни прави богати,
а ни дарява младост...
Тя е вечност
от много мигове щастие
и споделена радост...
Любовта...
Тя е свободата да обичаш
и да бъдеш обичан,
въпреки всички и всичко...
Тя е мечтата,
и копнежа,
и силата на онези,
които обичат...
Любовта...
Тя не позволява
да се откажем
и да изгубим надеждата...
И сама решава
щом излъжем
какво наказание ни отрежда...
Любовта...
Тя е за двама -
дори забранената,
дори невъзможната...
В нея всеки отдава
част от себе си,
от сърцето отронена...
* * *
Любовта...
Тя побеждава винаги!
Дори онази,
видима само в очите,
обречена,
забранена...
Любовта...
Тя е вълшебство!
И се случва само веднъж...
Тя е вечна присъда!
Срещнат ли се
жена и мъж...
© АСИ All rights reserved.