Nov 21, 2020, 3:34 PM

,.. 

  Poetry » Love, Free verse, Other
371 1 1

....
Тя побърза да грабне химикала и нетърпеливо го насочи към своя дневник. 
"20.11.2020г." - и спря. 
По стените на крехкото  й тяло, се блъскаха хиляди чувства. В тях се удряха, безмилостно, думите, които опитваха да пропълзят по вените й, докато стигнат пръстите на дясната й ръка, която държеше писалката. 
Днес, не можеше да напише нищо,
освен датата. 
В този ден, тя не Го видя. 
Нещо в нея, изпитваше неописуем глад, за онези две очи. Две студени, кафяви...
Две желани очи.
"Загубен ден." - Промърмори, с досада.
"Какъв загубен, ноемврийски ден.."

 

Из "Тъмните очи на Ноември"
 

© Елмаз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??