Срежи ръцете си и
в огъня хвърли ги,
предай мечтите си и
после забрави ги;
потъваш бавно
в хладното пространство -
разбий оковите
и тръгвай в странство...
Съзирам пътя, но
пред мене той чернее,
"това е твоят път" -
сърцето тъжно пее,
в стаята ми мислите
изгниват -
(взаимстване):
пламват,
угасват и
изстиват...
© Йордан Серафимов All rights reserved.