CHARLIE HEBDO ON AIR
Разстрелват в Париж журналисти,
за да убият свободното слово. Нима,
нима вярвате, терористи,
че това е свещена война?
Свобода, братсво, равенство! За нас -
еволюционно стъпало.
Безбожници, а злото във вас
своите войни е припознало.
Сблъсък на цивилизации?
Цената - отнети човешки животи?!
Това е абсурдно! Какви анотации?
Пардон! Ние не сме идиоти.
Ние сме просто свободните хора:
със свободни идеи и дух. А ти?
Ще отвориш кутията на Пандора?!
NO PASARAN! Tук е CHARLIE!
Тук и след век ще живеят земляни
в по-красив и хуманен свят.
Без нечовеци и зверове, обладани
от фанатизъм, наричан джихад.
Красимир КУНЧЕВ
© Красимир Кунчечв All rights reserved.