Здрасти, как си, приятелю жалък?!
Не сънуваш ли дяволи във съня си?
Добре ли си, мошенико дребен?!
Още ли мислиш какво да ми вземеш?
Твърде малко, само няколко месеца минаха.
А тъкал си на... няколко стана!
Кросното е старо. Ще се пързулнеш по чергата.
Колко верни приятели сал са останали?
Плачеш ли? Плачеш ли често в съня си?!
Или ти пука за твоите близки?!
Те са твърде далече останали...
А ти не можеш, не можеш ги стигна!
И каква е била твойта цел,
май са те омагьосали вещици?
Спи си... спи си спокойно съня,
aко ли останеш обаче бездомен,
мойта врата е заключена вече,
разбра ли!?
п.п. ... посветено
© Нели All rights reserved.
Браво!