„...когато човешкият вик е по-слаб
от лая на автомобилните спирачки..."
Стефан Цанев
Човешки индивид.
Зовът на природата...
Следоргазмен вик:
- зародиха се родове.
Обединиха се в племе.
А племената в съюз.
Но бяха до време:
- настъпи етносен смут.
Етнос, племе, род
- една територия.
Ето ти тебе - народ:
с общо минало, с обща
история.
Пазарни отношения - нация.
Роди се модерния роб.
А сега накъде? Глобализация?
Или дестинация -
питекантроп...
© Бина Влади All rights reserved.