Нощен влак. Във купето влетя самотата.
Беше тиха и светла и чиста
като лунния вятър.
А на тръгване ми остави
рецепта за сладки, два листа пожълтяли.
И една география нова
с неразрязани страници,
за всички страни
във които живеят щастливци – избранници.
А накрая, на корицата
твоето име беше написано.
© Петър All rights reserved.