Aug 28, 2013, 9:26 PM

* * * 

  Poetry
977 1 16

 

 

Ти само спи. Аз просто ще те гледам.

Сънят ти е прозрачен похлупак,

под който  непоръбеният мрак

извайва теб - седефената Леда.

 

И ставам нощ. И ставам черен лебед,

от белотата ти преобразен,

а топлият ти сън потъва в мен.

Ти само спи, аз просто ще те гледам.

© Владо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??