Години ще минават безпощадно,
враг ще стане времето, най-злия.
Омразата ще се превръща във приятел,
а злобата - във вечната месия.
Всичко истинско, обичано и чисто,
всички чувства нежни ще поквари,
всички мечти и детска наивност,
времето ще превърне в кошмари.
Живеем в свят на злоба и омраза,
с царе измислени и глупави герои.
Гневът и злобата превръщат се в зараза,
и поставят идеали нови.
Плащаме на времето със наш'те спомени,
от сърцето ни бавно избледняват,
и бавно мечтите стават забравени,
а ден след ден косите ни побеляват.
© Антониа Димитрова All rights reserved.