Чакай я!...
Чакай я
нощ и ден!
Свещ запалѝ
в нощта,
на колене падни
и се помоли!
Кажи "Амин!"
И тя ще
дойде –
чиста и светла!
По-красива
от пролетен
ден!
Копней, бори се,
с нокти драскай
дерзай –
любовта нейна
няма край!
Тя е светъл лъч –
бленуван безкрай!...
Където и да те
отведе
нейните стъпки
следвай –
сърцето ѝ няма
да те подведе!
Тя е чудна самодива!
Тя е влюбено
в светлината
дете!
Душата ѝ –
море от огън –
негасим
и ярък,
и несломим!
Дух носи тя
на цяла войска –
тя е войн на любовта!...
© Давид Иванов All rights reserved.