А сега?
Някой ден ще съм жива и смела,
ще изпращам отгоре цветя,
ще вървя, свойта сила поела,
из всекидневната суетня!
Някой ден ще печеля със съвест
и, внедрила в нещастие смях,
ще създавам щастливи известия,
победила човешкия грях!
Някой ден ще поема по пътя,
изначалната радост дочакала!
Върху сивия делник ще стъпя
и ще вдигна над сенките факела!
Някой ден! Някой ден по-щастлива
ще превърна живота в дъга,
отразила зората пенлива,
ще съм жива в пролетта след снега!
© Надя Василева All rights reserved.