Видиш ли отсреща
дискотека ,,Беатриче"!?
Там не един левент
в любов се врича
пред своята любима,
любов и вярност,
често обаче
с изтекала давност.
В нея левент Никола-
труженик обикновен,
без яхта, ферари,
с панелка апартамент,
срещна мома Елица-
на майка една,
първа хубавица
в цялата махала.
След погледи, усмивки,
в танц допряха телата,
Амур незабавно
изпрати стрелата.
Срещата случайна
в любов разгоря се,
в по - мъдрото утро
истината разбра се!?
Стани ми жена!-
Никола рече.
Абсурд! Не може!-
Елица отсече.
Нямаш кола
от известни марки,
часовникът ти имитация
на луксозен швейцарски.
Бедняк си,
имаш колиба.
Мина времето
на любов в нея
и пържена риба.
Твоят път
е за щедра чужбина
да натрупаш пари,
както мнозина.
...и замина Никола
да трупа пари за Елица,
тя пък хвана напряко
и стана нощна птица!
Луда надпревара
за богатство и пари
в белия свят на Нея,
а Тя все пак се върти
и времето тече,
завърта стрелките,
на всеки определени
свършват се дните...
Остава сянката
на сал едно-
делото в живота-
добро или зло!
© Никола Яндов All rights reserved.