...А всяка сутрин огледалото
чертае със сребро изтекла нощ.
Бръчките, извезани по тялото,
предвесници на старческа немощ.
Искриците, блестящи във очите,
времето - все нявга - ще стопи.
Търсят те, зад облаците скрити,
топлина от слънчеви лъчи.
А всяка сутрин огледалото...
© Найден Найденов All rights reserved.