А вятърът е като влюбен мъж!
Жестоко влюбен! До уши!
И щом прегърне те веднъж,
те пуска само, ако той реши!
Обгръща те мъжествено, едносекундно!
Разлиства пуснатите ти коси,
флиртува с теб, целува шумно!
Като листо във буря ще те завърти!
Ще затанцува с теб под слънцето,
под дъжд, луна и под звезди.
И ще забравиш, че си смъртна...
... Ще бъдеш влюбена и ти!
А вятърът е като влюбен мъж!
Душевно-чист, неопетнен и искрен...
И проговори ли... поне веднъж -
ръката АЗ ще му поискам!