Feb 23, 2009, 1:43 PM

* * * 

  Poetry » East forms
470 0 2



в отблясъците от снега
видях раненото животно


коса се стеле по изящните
рамене на момичето


в миналото щастие потърсих
остатъка от съдбата си


всичко е топло и чисто
в болничната стая


дълги и стройни крака
тичат през полето


островът е потънал в тишина,
замрели са пеликаните


слонът тежко стъпва
по сочната трева


съдбата разпиля
думите на детето


вятърът разхвърля
падналите листа


помислих за кучето,
тичащо по улицата


заекът се лута
в тъмната гора


обветрени и тъжни
са лицата на героите


в морето се стеле
гръмовна тишина


колелото пее
с устите на децата


пустошта е черна,
само вой и вятър


няма ръжда
върху бляскавите ордени



© Нико Ников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??