May 30, 2009, 7:51 AM

*** 

  Poetry » Love
670 0 0
Защо си тъжен, принце мой?
Защо е мрачен твоят взор?
Край нас цари блажен покой...
Кристален, звездният простор
изпраща галещи лъчи.
Щурците нежно пеят в хор.
Защо са тъжни тез очи?
Прости, госпожице добра!
Аз тъжен съм - не ме кори!
В душата ми цари тъга,
в сърцето ми любов гори!
Но аз съм с тебе, принце  мой,
във всеки нежен поглед твой!
Засмей се! Радвай се! Безброй
целувки с нежна страст
аз бих ти дала в този час!
Ти в мене си - аз знам това.
Във всеки тъжен поглед мой,
с който диря аз следа от твоя дъх.
Но в тоз покой не ми разнищвай пак скръбта!
Далече си, уви, сега!
Със всеки тъжен поглед мой
аз диря твоята следа!

© Георги Минчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??