Душата ми е глух самотен свят,
студена каменна пустиня сива,
владее в нея вечен полумрак
и жални вопли вятърът извива.
Душата ми е писък, стон замиращ,
болка дива, страшна и неразгадана,
изгаснал пламък във очите на умиращ
от жестока, смъртоносна рана.
Душата ми искрица е в небето,
изстиваща, изпепелена, жалка,
мъничка сълза, изгубена в морето,
но пролята от очите на русалка.
© Стефан Сингелудис All rights reserved.