В Рая те са извисени,
но към Ада гледат запленени.
Изкушени са от това,
що съзират в пъкъла сега.
Награда ли е в Рая да живееш,
или още по-голяма мъка от това
в Ада да вирееш?
Жажда за мъки ги обзе и
нетърпеливи за Ада разпериха криле.
Живяха достойно на Земята,
но горе в небесата човешката си същност не сдържаха.
Като коварни се проявиха – греховни,
за Рая недостойни.
Преди към Бога бяха устремени,
а днес в Ада искат да бъдат заклеймени.
Почетното място в Рая те загърбиха,
защото отегчително им се видя да живеят в мир и доброта.
Обърнаха гръб на Бог и тръгнаха към Ада с бърз ход.
Ангелите с дяволите замениха, защото тъмната си страна откриха.
Лошото в себе си извисиха, пъкленото окрилиха.
От Рая в Ада заживяха те!
Днес се наслаждават на гибелните мъчения, които им се струват веселия.
© Симона Господинова All rights reserved.