Сред редиците ни се внедри,
своя мрежа сред нас изгради,
от врага бе изпратен
с план подъл и коварен.
Зае се да внесе напрежение,
за да постигне нашето падение,
той е подмолен агитатор,
той е агент провокатор.
Лъжи започна да внушава
и чрез тях да ни убеждава,
неверни слухове разпространява
и по този начин да ни злепоставя.
На нашите умове въздейства,
на целите ни противодейства,
той е лукав манипулатор,
той е агент провокатор.
Раздори помежду ни подклажда,
със измамни призиви подвежда,
сред тайните ни проникна,
към разцепление подтикна.
Размирици организира
и нас ни компрометира,
той е опасен конспиратор,
той е агент провокатор.
март 2013
© Виталий Георгиев All rights reserved.