Агресивно
(за баща ми)
Без смисъл изпълни се душата,
без баща - загубата рана отпечата.
Няма щастие за човека без бащата.
Бащата на „мъртвеца” - метри под земята.
Расте младенецът, звярът ревва във главата-
осакатена ярост, все по-далеч от човещината.
В сърцето беснее пулсът на войната -
такава ли ще да е волята на съдбата?
Страданието дари момчето с таланта
да вижда маската коварна на глупака.
Помислиха си, че заблудиха и господ от небесата,
ала съвестта преследваше ги нощем във кревата.
Белегът под кожата - приятел първи в тъмнината!
С тъма изкъпа се трупът в душата...
© Слав Петров All rights reserved.