Nov 25, 2020, 8:13 PM

Шепот 

  Poetry » Love, Phylosophy
259 3 4

Ако бие в очите тревогата –
ако силите бавно напускат те,
ако няма искра след тегобите,
ако лед е душата, изкуствен си.

Ако твоите длани треперещи
са избрани от някого в тъмното,
ще ги хванеш и мир ще намериш,
изкачила дилеми – от стръмните.

Ако всяка любов се повтаряше,
този свят ще замине на кино.
За какво до ядро ни изгаряше
нас страстта, разпиляна след вино?

Ако нямам очи за очите ти –
ще съм пътник в живота на бедните.
Ще последвам звука на следите ти...
Те навярно ще бъдат последните...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??