Ако спреш и се загледаш
във очите ми зелени,
ти ще можеш да усетиш
мислите ми разпилени
и тъгата ми, която
все по-трудно се лекува,
и усмивката горчива -
все по-скъпо струваща;
в пламъчета любовта
как изстрадало проблясва,
но, удавена в сълза,
примирено как угасва;
как щастливото момиче
вече е една жена,
пазеща нестихващ спомен
за предишни времена...
Р.Ч..БГ,2007'
© Росица Чакърова All rights reserved.