***
"невежеството се поставя на голяма височина..."
Еклисиаст 10:6
Ако искаш да говориш,
замълчи преди това,
пресей излишното, размисли дълбоко,
дъх си поеми, не бързай,
изчакай, дишай бавно, благородно,
дишай като лебед, без да трепваш
и плувай с мисълта си леко, тихо,
спри ,когато точно по средата си,
избери едно от паузите в сърцето
и чак тогава своя глас освободи,
ако, разбира се, усетиш, че не е
по-добре да продължиш нататък мълчаливо.
© Константин Делов All rights reserved.