Понякога се чудя ако, хей, така изчезна-
дали ще забележат...
Хей, така да се превърна в морска пяна
и да се нося безцелно по гребена на някоя вълна,
но във всяко мое мъничко мехурче
да е скрита - мъничка надежда,
която бих донесла на света…
Надежда… Надежда, че в сърцата човешки
ще се увеличи човечността,
надежда за децата, които са сиротни,
че ще намерят свои майка и баща...
Надежда за бедните, за да вярват
и да се борят да изплуват от калта...
Надежда за богатите, за да разберат,
че всичките пари на този свят –
не ще им купят щастие...
Мехурчетата от морска пяна пукат се
едно по едно...
и вече почти надежда не остана...
25-08-2018 Maryroj
© МД All rights reserved.