Dec 1, 2013, 11:49 AM

Ако можеш 

  Poetry » Love
556 0 3


Изкръшкай с мен един живот
и не мисли - какво ще кажат,
разкрий вселенския си код,
сега си огън във миражи...

И имаш мъж, дете и грим,
работиш, за да не си в къщи,
любовникът ти - предвидим,
и на букетите се мръщи...

Изкръшкай с мене само миг,
във него ще сме ние двама,
от спомените се пропих,
а бъдеще изобщо няма...

Аз знам, че Бог ще ми прости,
а ти богиня си от нежност.
Не вярвам в сънища, уви,
но любовта е неизбежност...

И ни завлича в приказка,
там някъде, във тишината...
Във чувствата сме скитници...
Убиват ли ти днес крилата?!

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??