(предизвикано от войната в Либия)
Че слънцето еднакво свети
за всички, ще се разбере,
ако начело са поети.
Тогаз войната ще умре.
И не зловещи канонади,
а песен ще ехти безспир.
Без жертви и без барикади –
ще си живеем вечно в мир.
Но тъй ли ще е и на дело?!?
Прозира май реалността...
Ако поети са начело -
и тях ще разврати властта.
© Борко Бърборко All rights reserved.