Apr 30, 2012, 12:40 AM

Ако решиш да си тръгнеш 

  Poetry » Love
757 0 10

Ако и ти си решил да си грабнеш чуковете,
както други преди теб са го правили,
ти оставям на масата връзката с ключовете;
онзи големият е за устата ми.

Онзи крайният малкият, със синджирчето -
за краката съм го направила.
Ако след тебе хукна или размирнича,
слагай ми катинара!

Не забравяй прозорците да ги хлопа вятърът!
Затвори ги старателно! Даже два пъти!
Онзи ключ там на връзката по средата, квадратният -
за решетката е от душата ми.

Изгаси, преди да си тръгнеш, сърцето ми!
Онзи огън, любовният, да не тлее!
След това с багерите затрупай небето ми.
Притрябвало ми е слънцето да ми грее!

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??