Ако си тръгнеш някога от мен,
небето, натежало, ще заплаче,
светът ще се отдръпне уморен,
денят ми тъжно ще прегърне здрача...
Звездите - натрошено кубче лед -
в прозореца студено ще надничат...
Дописвайки последния куплет,
ще се залъгвам, че не те обичам...
Останала самотна, гордостта
на безразлична с мен ще се преструва...
До точица смалена любовта,
проклинайки те, пак ще те сънува...
© Мариела Челебиева All rights reserved.