АКО ТИ СИ ТАМ
/на Дани/
Ако трябва да избирам
сто години самота,
летен студ, гореща зима
или остров без вода,
Вероятно пак ще тръгна
като лодка без гребла -
някъде ще те прегърна,
ако ти си там сама.
Ако бурите ме мразят
и ме гонят към брега,
ако облаци ме газят,
път да нямам към върха,
Вероятно пак ще тръгна
като птица без крила -
някъде ще те прегърна,
ако ти си там сама.
Ако трябва да избирам
сто години самота,
във съня да те откривам
и от болка да крещя
Вероятно пак ще тръгна
като скитник във ноща
някъде ще те прегърна,
някъде накрай света
© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор All rights reserved.