Ако знаеха децата малки
до десетгодишни дори,
между краката на техните майки
какъв буен огън гори...
Ако знаеха децата малки,
че и те са излезли от там...
И защо са тез залъгалки,
и защо е ненужния срам?
Ако знаеха, "добре, че не знаят",
биха задали ,,неудобни" въпроси:
,,Пожарникарите защо си траят
и защо вода никой не носи?
Как се гаси подобен пожар
и до кога ли ще тлее?"
Или пък това е божествен дар,
мъжът за който копнее.
Ако знаеха, а трябва да знаят...
© Исмаил Али All rights reserved.