Jun 14, 2015, 12:21 PM

Акростих 

  Poetry » Аcrostis
1872 0 4

"Съдбата обича смелите"

(Акростих)

 

Сякаш слънце видях, а не беше модерна.
Ъгловата снага във сако от брезент.
Джинси целите в кал и къдрици от вчера.
Без мотор, но изкусно владееща Дзен.
Акордираше своята стара китара,
Тананикайки весело чуден рефрен.
Аз се спрях да послушам а тихата гара,


Обичайно заспала се заслуша със мен.
Без да мисля, запях преизпълнена с вяра
И забравих, че бързам към шумния град.
Чародейка наложи с акорд от китара
Абсолютна забрана на житейския ад.


Съкровенни мечти като кипри госпожи
Ме обвиха във облак от смелост и хъс.
Електричка пое към проблемите сложни,
Лъкатушно в живота пораснах на ръст.
Извисих се над плахата своя природа.
Тежестта намаля щом приех своя кръст.
Едно мъничко чудо ме направи свободна.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??