Nov 13, 2019, 10:15 PM  

Актуално и модерно 

  Poetry » Other
414 0 0

Актуално и модерно днес е в нашата мила държава,
да се делим дружно на сини и червени, на леви или десни
и проблем най-важен е не това, че България обезлюдява,
а кой порциите от баницата с мед на свои да раздава.
В недоумение гледам, слушам и не мога аз да разбера,
какво дясно или какво ляво има с гордо вдигната глава,
на ремонта да правиш веднага нов ремонт след това,
за да пълниш личния си джоб от държавната хазна.
И какво значение има дали сме сини, червени или бембени,
щом едва свързваме двата края с дрехи втора употреба пременени,
щом плащаме за ток, за вода и за парно безбожно високи цени,
и щом броим стотинките да си купим на промоция намалени храни.
Да, много актуално и модерно днес е в нашата мила държава,
да се делим на разни цветове, на сини, червени, зелени, бембени
и от всичко, по-по-най е важно не как, а кой  да управлява,
на никой не му дреми,че от всички европейци, по-по- най сме бедни.

© Кръстина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??