Ала-бала, ала-бала,
изборна се е задала.
За кого ли да гласувам? –
нито виждам, нито чувам.
Носи ни се черна слава:
таз разруха продължава
и последни сме в Европа –
бедност на вратата хлопа.
Ала-бала, ала-бала,
мутрите отново шават
гласовете да купуват,
че за бизнеса си струва.
Село с блокове просторни –
арендатори придворни.
Икономика цветуща –
внася връзки за обуща.
Ала-бала, Ала-бала,
пак Великден се задава.
Агнето в кошара блее,
а пък тъй му се живее.
Хвърляш чоп и... куче влачи! –
няма мръвка да закачиш.
Влезла в избори държава
майката ни разкатава!
© Иван Христов All rights reserved.