Едно е всичко и всичко е едно,
всяко нещо има свое място.
Умът е цяло, а цялото – ума,
за майстора това е ясно!
Материята не съществува,
тя е преход пред очите.
Ражда се – израства
и умира със сълзите!
Всичко е ментално
и нищо не е съвършено,
нищо не е вечно,
а съдбата предрешена.
Цялото – това сме ние,
аз, ти и всеки жив човек,
погледал отвъд безкрая,
загледан в бъдеще, далек!
© Никола Станиславов All rights reserved.