Душата ти на вихрен кон се носи,
поел през прерията на греха.
Задай си неудобните въпроси,
които гузно будят съвестта:
дали си бил полезен там, където
сълзи в очите си извикал,
защо оставил си само детето
и сам развод си предизвикал?
Пиян когато си се връщал в къщи,
посягайки на своята добра жена
и пак, отпивайки си от ракията,
си мислел, че ще е последна тя?
Защо, след многото безсънни нощи
тя - "златото" с детенце на ръце
под ключ била е в "страстната" ви стая,
където сте се любели преди?
Къде изчезна образът човечен,
в който влюбена била е в младостта?
Защо излъга, че си принц чудесен,
а искаш кукла на конци да бъде тя?
Дали сънят ти в този миг е тъй спокоен
като преди и ведро е в твоята душа?
НЕ! От тук нататък НЕ, не може,
щом алкохолът те превърна в свиня!
© Петя Кръстева All rights reserved.
Но и много смело!
Само че понякога, само понякога и за алкохола си има причина..