Оранжевите битки никога не свършват -
те са за воини-жени,
които в приказки са вплели
своите тежки съдби.
Дали са те принцеси?
Или отрудени занемарени жени?
Те в битките с хъс се хвърлят -
тези уж слаби жени!
За силните мъже (уж)
какво да кажем -
пък били те и крале?
При беда винаги се крият
под женски кринолини те.
О, вий модерни амазонки -
яхнали сега железни коне,
скрили своита женска сила
в две длани-сърце...!
А... вий, мъже -
жените си пазете -
изчезне ли таз женска мекота,
за вас дошъл е краят на света!
Обичайте се - силни бъдете!
Защото женска е властта!
© Есфир Асфар All rights reserved.