Мен пак ме хвана мострата на лудост.
По-тиквено не съм се чувствал даже,
когато съм пълзял във зла заблуда,
че тиквеното трябва да се маже.
И образи подобни днес се зъбят
с оня бахнещ жълто тиквен цвят.
Какво ли се опитват да пропъдят
пунтирайки днес моя детски свят?
Вещогери с разклатен вълчи зъб
печелят одобрения навред.
Днес може да си грозен, зъл и тъп -
харесван ще си като бял човек.
Ала след днеска всичко е по старо.
Вонята тоалетно ще смърди.
В образа на всяко огледало
ще срещаш само своите черти.
Недей сверява никога стрелките
по някой парашутно спуснат брат.
Човек се разпознава по очите,
щом не пунтира по различен свят.
© Валентин Йорданов All rights reserved.