АНГАР В ЛОВЕЧ
У Ловеч в КДК-то във Вароша
една привечер, ама страшно лоша -
с градушка, дъжд и буря като хала,
на косъм всички в Осъма отвяла,
чак от Кратунци гост ни бе дошел,
един полковник, същий тигър смел!
Не го разбрах каква е птица, щото
различно всеки каза от селото.
Един му вика ангел със рогца,
а друг пък дявол с пърхащи крилца...
Не зная, но след скуката и стреса
такваз комбина страшно ми хареса!
Че то военни, че цивилни даже
дойдоха всеки чест да му окаже.
Букети, поздрави, слова и песни,
и неговите смешки тъй чудесни...
А с него бе дошъл, за да го чуй
и попът със триметровия... алилуй,
и буля ви Фиданка Откровенска,
и Златно цвете, тъз мадама френска,
и още сума свят и репортери,
за всеки гостът думичка намери!
Какъв човек е, и до днес не зная,
но спа самин в хотелската си стая,
макар че, според стария съновник,
ще си намери в Ловеч НАД-полковник!
Ама си тръгна Златната латинка,
отиде си в леглото сам-саминка.
Язък, че пи вода на Башбунара
и според дивната легенда стара
Ангар мома от Ловеч ще си хване,
навярно други път това ще стане!
А попът със Фиданка си забегна
и чак сабахле свари, та си легна,
зер, попадията не ще го съди!
(то, утре може и да го изпъди...)
че в Ловеч има мнооого дискотеки
и там след танците осъмва всеки...
Ангар, доскоро! Здраве и късмет!
Главата горе, друже - и напред!
© Теменужка Маринова All rights reserved.
Толкова е талантливо, весело и закачливо! Благодаря ти много, Теменужке!