Тъмна нощ настана.
И в душата тихо беше...
Аз загубих се, отидох надалече.
Спрях се изведнъж
и зад мен усетих
нечий топъл дъх.
Обърнах се бавно, но никой
не видях, погледнах нагоре
и онемях.
Не много високо над полето,
ангел бдеше над мен от небето.
Той отвисоко докосна ме нежно,
погали с пръсти телцето
и в един миг силно
от любов - разпали сърцето.
© Дамяна Димитрова All rights reserved.