(На Ангел Градев)
Ангеле, Ангеле,
моля се, Ангеле -
много години да бъдеш сред нас.
Жив да си, Ангеле!
Здрав да си, Ангеле!
Дълго да даваш на будните глас.
Нужен си, Ангеле,
Люлински ангеле.
Нашето слово е в твоята власт.
И неслучайно
си кръстен на ангела.
Моля се, Ангеле - Бди над нас!
© Яким Дянков All rights reserved.