"Анти"живот.
Да ви кажа ли защо съм вечно "Анти"?
Направо!
За всичко са виновни само хората
със бели манти...
Един ми казва да съм вземал
антидепресанти...
Друг ме съветва: Вечер гълтай
антикоагуланти...
Трети прогнозира ми живот щастлив,
но трябвало да гълтам пургатив!
Намери се и доктор, дето менти:
Проблемът ти ще се реши
със антиалергенти!
Експериментират...
Докато човекът,
който Бог
създал от кал,
се превърне в къс отровен химикал...
Накрая ми писна и сложих кръст
на всички доктори и врачки.
Като всички, нали и те страдат
от болест:"Трупам пачки"!
И хукнах по аптеките да търся
лекарство "антибели манти".
Намерих го, купих си.
И започнах да го пия!
Но... Не помага!
Не забелязах, че на него пише:
"Във антивреме" и в "антидържава",
ДА НЕ СЕ ПРИЛАГА!
Продължих живота си в Държава,
дето дава
такава свобода на Гъби, Вируси и
Алергенти,
че имам чувството да съм погълнал
шепа антиреспиранти!
И в слънчевият летен ден,
от пълна свобода на Злото,
кретам задушен...
© Петър Петров All rights reserved.