Какво е грях?
Какво е вярност?
Какво е обич?
А какво любов?
Кое е грях -
да съм с теб, а да мисля за него,
или да съм с него?
Какво е вярност -
пръстен, венчило, дом и деца?
Или бягството нощем със случайна сълза?
На кого съм по-вярна -
на този, чиято до гроб съм?
Или на този, чиято съм и след това?
Какво е да обичаш
тяло?
Какво е да обичаш
душа?
Коя любов би оцеляла
в живота…
и след смъртта?
Любовта ли е обич,
или обич любовта?
Любов е да обичаш тяло.
А обич - вечната душа…
Душата ли е в тяло,
или тялото в душа?
И пред кого съм грешна?
Пред живота или пред вечността?
Кажи ми, ако си безгрешен…
Грешна ли съм да съм тялом твоя, но негова с душа?
© Ангелина Стойчева All rights reserved.
По отношение на тялото дали не бъркаме обичането с харесване, с едно мимолетно чисто физическо привличане? "Любов е да обичаш тяло." Любовта е повече от това.